مونتاژ کردن کامپیوتر؛ تحقق یک سیستم کامپیوتری رؤیایی
احتمالاً اکثر شما با این مسئله مواجه شده اید که یک سیستم کامپیوتری را خریداری کرده اید اما برخی از قطعات این سیستم قابلیت های مورد انتظار شما را نداشته و انتظارات شما را برآورده نکرده اند. خبر خوشحال کننده این است که اگر به مونتاژ کردن کامپیوتر واقف باشید و نکات مهم این کار را بدانید خواهید توانست ضمن مونتاژ کردن سیستم مورد نظر خود، یک سیستم مقرون به صرفه را نیز در اختیار بگیرید. در این مقاله قصد داریم مطالب مفید و کاربردی و نکات مهم برای مونتاژ کردن کامپیوتر که همان مونتاژ کردن کیس کامپیوتر به عنوان قطعه اصلی و مغز کامپیوتر است را به مخاطبان گرامی ارائه کنیم؛ پس در ادامه همراه ما باشید.
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که اسمبل کردن کامپیوتر در واقع همان تهیه کردن قطعات لازم برای عملکرد صحیح و مورد انتظار از سیستم و سپس سر هم کردن یا مونتاژ کردن قطعات و تبدیل آن ها به یک سیستم کامپیوتری است. این کار، اصول و نکاتی دارد که دانستن و توجه به آن ها می تواند راهگشا و سرعت بخش رسیدن به سیستم حرفه ای و رؤیایی شماست.
روند کلی اسمبل یا مونتاژ کردن کیس کامپیوتر
موضوع اصلی صحبت ما در این مقاله نکات مهمی است که پیش از مونتاژ کردن کامپیوتر می بایست از آن ها مطلع باشید؛اما لازم می دانیم که پیش از مطرح کردن این نکات روند کلی اسمبل کردن کیس را به صورت خلاصه جهت آشنایی نسبی مخاطبان گرامی عنوان نماییم.
خرید قطعات سیستم کامپیوتری
خرید قطعات سیستم با قابلیت های مد نظرتان اولین گام در روند اسمبل کردن کامپیوتر است. قطعات مهم و ضروری یک سیستم حرفه ای عبارتند از:بدنه کیس (جعبه یا چارچوب کامپیوتر و محل قرارگیری قطعات سخت افزاری)، مادربرد، سیپییو، درایوهای ذخیره سازی (هارد درایوHDD و درایو حالت جامد SSD)، کارت حافظه (RAM)، فن کیس و فن پردازنده، منبع تغذیه (پاور)، درایو نوری، کابل هایساتا SATA، پیچ و مهره و ...
خارج کردن قطعات از بسته بندی و شروع نصب قطعات درون کیس
پس از خرید این قطعات، کیس را باز کرده و آماده نصب قطعات می نماییم. به این ترتیب که ابتدا مادربرد را به همراه متعلقات جانبی آن از بسته بندی خارج کرده و درون محل مناسب در کیس نصب می کنیم. سپس به ترتیب قطعات هارد درایو، درایو نوری، سی پی یو، کارت حافظه، فن سی پی یو یا پردازنده، فن کیس و منبع تغذیه را نصب می کنیم. در مرحله بعد کابل ها متصل می شوند.
اطمینان از چیدمان صحیح قطعات و بستن کیس و اتمام مونتاژ کردن کامپیوتر
در گام آخر پس از چک کردن تمامی اتصالات و محل قرارگیری قطعات و اطمینان از صحت و دقت کار، بدنه کیس بسته می شود. حال ببینیم برای اینکه روند مونتاژ کردن کامپیوتر ما به درستی و بدون مشکل پیش برود، نیاز است چه تمهیداتی اندیشیده شود و به چه نکاتی قبل از خرید قطعات و شروع کار توجه کافی به عمل آید.
نکات مهم مونتاژ کردن کامپیوتر
قطعات سیستم های کامپیوتری در واقع سخت افزارهایی هستند که هر یک ویژگی ها و قابلیت های خاص خود را دارند. همانطور که پیوند یک عضو از بدن یک انسان به انسان دیگر مستلزم وجود شرایط خاص و مناسبی است، اتصال قطعات سخت افزاری یک کامپیوتر هم وجود شرایط و قابلیت های ویژه ای را ایجاب می کند. در واقع برای اینکه بهترین عملکرد و بازدهی را از سیستم کامپیوتری خود شاهد باشیم می بایست قبل از خرید و نصب قطعات، از ویژگی ها و دستورالعمل های مخصوص چینش و به کارگیری آن ها مطلع باشیم.
توجه به سازگاری قطعات سخت افزاری با یکدیگر
قطعات سخت افزاری بسته به شرکت تولیدکننده و برند خود، از مشخصات و گزینه های کاربردی خاص خود برخوردارند. این قطعات ممکن است با برخی از قطعات دیگر همخوانی و سازگاری نداشته باشند. در چنین حالتی بخش عمده ای از انرژی و هزینه شما بی اثر و بی نتیجه خواهد شد؛بنابراین هنگام خرید قطعاتی نظیر کارت گرافیک، کارت های حافظه و ... دقت کافی را به خرج دهید و در صورت نیاز از کارشناسان متخصص در این حوزه راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
صبر، حوصله و دقت بالا حین مونتاژ کردن کامپیوتر
مونتاژ کردن کامپیوترضمن اینکه در صورت در اختیار داشتن دانش و آگاهی کافی کار سخت و پیچیده ای نمی باشد، اما مستلزم صبر و حوصله و دقت فراوان است. خصوصاً در مراحل بستن پیچ و مهره ها و مراحل پایانی کار که کابل های ساتا متصل می گردند به دلیل ظرافت این کابل ها و در برخی مواقع کوتاه بودن آنها، می بایست صبر بسیاری به خرج دهید و دقت بالایی داشته باشید؛ چراکه هرگونه بی دقتی و اهمال کاری، می تواند موجب آسیب به قطعات یا چینش ناصحیح قطعات در کیس و در نتیجه نیاز به باز کردن مجدد کیس و نصب دوباره قطعات شود.
عدم قراردهی کابل ها در نزدیکی فن های کامپیوتر
هنگام مونتاژ کردن کامپیوتر به این نکته توجه داشته باشید که کابل های داده در نزدیکی فن ها قرار داده نشوند. چراکه فن ها ضمن خروج هوا و لرزش های جزئی که خواهند داشت، ممکن است موجب حرکت دادن کابل ها و خراج شدن آن ها از محل اتصالشان شوند.
پیشگیری از انتقال الکتریسیته ساکن بدن به قطعات حین انجام کار
یکی از موارد بسیار مهمی که می بایست قبل از شروع به کار اسمبل کردن کیس کامپیوتر مورد توجه قرار گیرد، استفاده از راهکارهایی است که جلوی انتقال الکتریسیته ساکن بدن به قطعات سخت افزاری را حین کار بگیرد. در صورت بی توجهی به این نکته، ممکن است آسیب های جدی به قطعات وارد شود. یکی از این راهکارها تهیه دستبند آنتی استاتیک است که در این مواقع مؤثر و کاربردی می باشد.
توجه به نحوه و ترتیب صحیح چیدمان قطعات درون کیس
قطعات سخت افزاری درون کیس کامپیوتر تنوع بسیاری خصوصاً از لحاظ ابعاد دارند. مثلاً برخی از فن ها ابعاد بزرگتری نسبت به سایر قطعات و سایر برندهای فن دارند. در چنین مواقعی بهتر است ترتیب چیدمان برخی قطعات نظیر فن را به گونه ای تنظیم کرد که قطعات بزرگ فن قبل از نصب سایر قطعات کوچک تر نظیر کارت حافظه صورت پذیرد.
در پایان متذکر می شویم که عمل مونتاژ کردن کامپیوتر در صورتی که به نکات مهم آن توجه شود و یادگیری اصول نصب و چیدمان قطعات کامپیوتر به درستی صورت پذیرد، کار بسیار لذت بخش و جذابی بوده و راهکاری ساده برای دستیابی به یک سیستم حرفه ای و رؤیایی می باشد.