معرفی غذاهای محلی گیلان
شما نیز به دنبال آشنایی با خوشمزهترین و لذیذترین غذاهای محلی گیلان هستید؟
استان گیلان به داشتن خوشمزهترین غذاهای محلی شمعروف است. اگر شما هم قصد دارید تا در آینده بسیار نزدیک، سفری را به استان مذکور داشته باشید، توصیه میکنیم که حتما به یکی از رستورانهای معتبر استان گیلان مراجعه کرده و لذیذترین غذاهای محلی این استان را امتحان کنید. همچنین در نظر داشته باشید که برخی از غذاهای محلی گیلان، از کالری و انرژی بسیار پایینی برخوردار هستند. اگر شما هم به رژیم غذایی خود اهمیت میدهد، میتوانید برخی از غذاهای محلی استان گیلان را در اولویت پخت خود قرار دهید. کم کالریترین و سالمترین غذاهای محلی مربوط به استان گیلان، عبارتند از:
- انارمسما
- بورانی اسفناج گیلانی
- شوید خولی
- کدو بره
- ماهی شکم پر
- مرغ ترش
انار مسما
همانطور که در قسمت قبلی هم به این موضوع اشاره شد، امروزه بسیاری از مردم به دنبال آشنایی با دستور پخت بهترین و لذیذترین غذاهای محلی گیلان هستند. یکی از خوشمزهترین و آسان پختترین غذاهای استان مذکور، انار مسما شکل است. همچنین انار مسما مناسبترین غذا برای افراد دیابتی نیز میباشد. مهمترین مواد اولیه مورد نیاز جهت طبخ انار مسما، به شرح ذیل است:
- مرغ
- دانهها و رب انار
- زعفران دم شده
- پیاز
- رب گوجه
- ادویه های مختلف ازجمله فلفل و نمک
توجه داشته باشید که انار مسما، یکی از قدیمیترین غذاهای محلی مربوط به استان گیلان میباشد که از طعم بی نظیر و لذیذی برخوردار است. شما هم میتوانید به راحتی خوشمزهترین انار مسما را، در منزلتان تهیه و میل نمایید.

بورانی اسفناج گیلانی از خوشمزهترین غذاهای محلی گیلان
بورانی اسفناج گیلانی، یکی از مشهورترین غذاهای محلی گیلان میباشد که با داشتن کمترین کالری و انرژی، مناسب ترین غذا برای افراد گیاه خوار و دیابتی است. شما هم میتوانید در روزهای سرد پاییزی، لذیذترین بورانی اسفناج گیلانی را تهیه نموده و آن را میل کنید. همچنین غذای یاد شده، مناسب ترین غذا برای افرادی میباشد که رژیم غذایی دارند. تازه بودن اسفناج ها از مهمترین نکاتی میباشد که بایستی در پخت بورانی به آن توجه نمایید. همچنین مهمترین مواد اولیه جهت پخت و تهیه اسفناج گیلانی، عبارتند از:
- اسفناج تازه
- سیر تازه
- گردوی خرد یا آسیاب شده
- ماست
- زردچوبه و نمک
بورانی اسفناج گیلانی، دارای مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن میباشد که شما میتوانید با توجه به ذائقه و علاقه مندی خود، بورانی یاد شده را در اولویتهای پخت خود قرار دهید. راز خوشمزگی بورانی در سیر تازه و فلفل سیاه آن است.

شوید خولی از بی نظیرترین غذاهای محلی گیلان
در فهرست مربوط به سالمترین غذاهای محلی گیلان، میتوان به شوید خولی اشاره کرد. غذای یاد شده در لیست غذاهای چلوخورشتی واقع شده و از طعم و بوی بسیار بی نظیری برخوردار است. اگر شما هم دوست دارید تا در کمترین زمان ممکن از دست چربیهای مزاحم خود خلاص شوید، میتوانید هفتهای چند بار شوید خولی را تهیه کرده و آن را میل نمایید. جالب است بدانید که شوید خولی در هر 100 گرم خود، حدود صد و چهل کیلوکالری، انرژی دارد و شما میتوانید با خیال راحت، غذای مذکور را در وعده شام میل کنید. مهمترین مواد اولیه مورد نیاز جهت پخت شوید خولی، عبارتند از:
- پیاز
- مرغ
- روغن
- تخم مرغ
- آلوچه خشک
- شوید
- گشنیز و جعفری
- زردچوبه، نمک و فلفل

کدو بره
کدو بره یکی از خوشمزهترین انواع خوراکهای محلی استان گیلان میباشد که پایین ترین میزان کالری را در میان غذاهای محلی گیلان، به خود اختصاص داده است. افرادی که گیاهخوار هستند، میتوانند به راحتی کدو بره را تهیه نموده و در وعدههای اصلی، میل کنند. توجه نمایید که غذای یاد شده به شکل گرم سرو میشود و از خوردن حالت سرد آن خودداری کنید. مواد لازم جهت طبخ کدو بره، عبارتند از:
- سیب زمینی
- گوجه فرنگی
- کدوی سبز
- پیاز
- تخم مرغ
- روغن، فلفل، نمک و زرد چوبه

ماهی شکم پر بهترین غذای محلی استان گیلان
اگر شما هم عاشق غذای دریایی هستید، توصیه میکنیم که پخت ماهی شکم پر گیلانی را در اولویتهای خود قرار دهید. همچنین ماهی شکم پر یکی از کم کالریترین انواع غذاهای محلی گیلان میباشد که جهت طبخ آن بایستی از ماهی سفید تازه، رب انار، گردوی آسیاب شده، آبلیمو، سبزی های معطر، زعفران و نمک استفاده نمایید. لازم به ذکر میباشد که ماهی شکم پر، یک ایده مناسب برای طبخ در روزهای سرد زمستانی به خصوص شب یلدا است و شما میتوانید با توجه به علاقهای که به ماهی دارید، لذیذترین ماهی شکم پر را تهیه و طبخ کنید.

مرغ ترش
مرغ ترش از محبوبترین و بی نظیرترین انواع غذاهای محلی گیلان میباشد که در هر صد گرم آن، 200 کیلوکالری نهفته و همین امر نیز سبب شده است که بسیاری از افراد، پخت غذای یاد شده را در اولویتهای خود قرار دهند. مرغ ترش گیلانی همچنین یکی از غذاهای مجلسی استان مذکور به شمار میآید. مهمترین مواد لازم جهت طبخ مرغ ترش، عبارتند از:
- لپه
- سبزیهای معطر
- مرغ
- زعفران
- سیر و پیاز
- آبغوره یا آبلیمو
- ادویه و نمک
