آشنایی با اصول و راههای درست انبارداری
می دانید که مهمترین روش ها و راه های درست انبارداری کدامند؟ اهداف اصلی از انبارداری در بسیاری از کارخانه ها چیست؟
انبار، جزو اصلی ترین قسمتهای یک شرکت میباشد. مهمترین داراییهای مربوط به شرکتها، در انبارها انباشته و نگهداری میشود. امروزه تمام شرکتهای تولید کننده در جهان، بزرگ ترین انبارها را برای انباشته کردن محصولات تولیدی خود، طراحی کردهاند. همچنین در نظر داشته باشید که انبارداری از مهمترین اقداماتی میباشد که تمام شرکتها، موظف هستند تا سالانه یکبار، موجودی کالاهای انبار خود را بررسی و بازبینی نمایند. مهمترین روشها و راههای درست انبارداری، عبارتند از:
کنترل ورودی کالا به انبار: اولین اصول مربوط به انبارداری صحیح و درست، کنترل ورودی کالاهای مختلف به انبار میباشد. انباردارها بایستی با دقت بالایی اقدام به شمارش کالاهای ورودی به انبار نمایند و اطلاعات صحیح را در این خصوص به ثبت برسانند. کالاهای ورودی انبار توسط مسئول پذیرش شمارش و بررسی میشوند. همچنین مسئول پذیرش بایستی از صحیح و سالم بودن کالاهای ورودی نیز، اطمینان خاطر داشته باشد.
نگهداری کردن از کالا در انبار: جا به جایی کالا در انبار و قفسهها، از دیگراصول و راههای مهم در بحث انبارداری میباشد. در نظر داشته باشید که مکان مربوط به قرارگیری هر کالایی از قبل مشخص و تعیین شده است و کارکنان میتوانند به راحتی و در زمان کوتاهی، کالاهای ورودی را در قفسههای تعبیه شده قرار دهند.
مدیریت انبار: بخش مربوط به مدیریت انبار به تشریفاتی گفته میشود که برای ورود و خروج کالا از انبار، بایستی انجام شود. هر انباری، دارای یک مدیر میباشد که تمام فعالیتهای صورت گرفته در انبارها، زیر نظر او خواهد بود. مدیران یاد شده بایستی دقت بسیار بالایی را در حین انجام وظایف خود داشته باشند. چرا که در صورت بروز هرگونه مغایرتی در تعداد کالاها، خودشان پاسخ گو خواهد بود.
تحویل کالا از انبار: تمام مراحل مربوط به ورود و خروج کالا از انبارها، بایستی در سیستمهای انبارداری به ثبت برسند. بسته بندی و بارگیری کالاهای خروجی از انبار، بر عهده مسئول تحویل میباشد. همچنین در حین خروج کالا از انبار، میتوانید شاهد صدور فاکتور و بارنامه نیز از سوی مسئول تحویل انبار باشید. در بسیاری از مواقع یافتن وسیله نقلیه و فرایند بارگیری نیز بر عهده مسئول تحویل میباشد.
در سایر بخشهای مربوط به مقاله میخواهیم راجع به مزایای مربوط به انبارداری و انواع انبارهای موجود در بازار، توضیحات بیشتری را به حضورتان ارائه دهیم.

اصلی ترین و بارزترین مزایای مربوط به انبارداری کدامند؟
همانطور که در قسمت قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، امروزه بسیاری از مدیران به دنبال کارآمدترین روشهای انبارداری هستند تا بتوانند از این طریق کنترل بیشتری را بر روی کالاهای موجود در انبار خود داشته باشند. همچنین در نظر داشته باشید که انبارداری صحیح، میتواند مزایای بسیار متعدد و گوناگونی را نیز به دنبال داشته باشد و همین امر نیز سبب شده تا بسیاری از مدیران، با اشتیاق بالایی به دنبال آشنایی با راههای درست انبارداری باشند. مهمترین مزایای مربوط به انبارداری، عبارتند از:
- نظارت راحت بر موجودی کالا
- کاهش نیروی انسانی
- چیدمان راحتتر
- دسترسی راحتتر به کالا
- آشنایی سریع کارکنان با قفسهها
- کاهش خطای انسانی
- استعلام موجودی کالا در کمترین زمان ممکن

انواع انبارهای موجود در صنعت
مدیران میتوانند قبل از آشنایی با راههای درست انبارداری، در مورد انواع انبارها اطلاعاتی را به دست آورند و با توجه به نوع انباری که در اختیار دارند، بهترین روش انبارداری را برگزینند. همچنین در حال حاضر شاهد برگزاری دورههای مربوط به راههای درست انبارداری هستیم که شما میتوانید، در یکی از دورههای مربوط به انبارداری، شرکت نموده و تخصص مورد نیاز در این حوزه را به دست آورید. مهمترین انواع انبارهای موجود در صنعت، عبارتند از:
انبارهای پوشیده: انبارهای پوشیده مناسب برای نگهداری کالاهایی میباشند که حساسیت بسیار بالایی را داشته و بایستی به دور از عوامل محیطی، نگهداری شوند. حجم بالایی از انبارهای موجود درجهان را، انبارهای یاد شده شکل دادهاند.
انبارهای سرپوشیده: انبارهای سرپوشیده تنها مجهز به سقف میباشند و از هر چهار طرف، فاقد حفاظ جانبیاند. اقلامی را میتوان در این انبارها نگهداری کرد که خاصیت خود را در زیر باران و نور خورشید ازدست میدهند.
انبارهای باز: برخی از انبارها نیز به انبارهای باز شهرت دارند که هیچگونه محافظ یا سقفی ندارند.

اهداف مهم انبارداری کدامند؟
حال که با مهمترین مراحل و راههای درست انبارداری از نزدیک آشنا شدید، میتوانیم در مورد اهداف مربوط به انبارداری، صحبت کنیم. امروزه شغل انبارداری از مهمترین و حساس ترین مشاغل موجود در دنیا میباشد. همچنین شما میتوانید جهت کسب راهنمایی بیشتر در خصوص راههای درست انبارداری، با افراد کاربلد و باتجربه در این زمینه، مشورت کنید. مهمترین اهداف مربوط به انبارداری، عبارتند از:
- سازماندهی انبار و کالاهای موجود در آن
- برنامه ریزی بسیار دقیق
- بازرسی و بازنگری تمام کالاهای موجود در انبار
- ارائه خدمات سرویس دهی به کاربران
- استفاده هدفمند از تمام فضای مربوط به انبار
- رفع تمام کاستیها و مشکلات مربوط به انبار
- طبقه بندی نمودن تمام کالاهای موجود در انبار
